Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Bora Novaković se odrekao mesta direktora u ZIG-u

Prema nezvaničnim informacijama, gradonačelnik Igor Pavličić zadržao je funkciju prvog čoveka grada, a podneo je ostavku na mesto poslanika, dok su direktori Lisja i Zavoda za izgradnju grada, Srboljub Bubnjević i Borislav Novaković, zadržali poslaničke, a odrekli se direktorskih funkcija.  

Malo kazni zbog prljanja grada

Gradske vlasti troše desetine miliona dinara godišnje na uklanjanje divljih deponija i čišćenje javnih površina, dok oni koji prljaju grad i dalje prolaze skoro nekažnjeno.

"Naši političari su renesansne ličnosti"

Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić izjavio je da nije pitanje da li se poslanik i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović nalazi u sukobu interesa, već kako je moguće da jedan čovek efikasno obavlja dve tako važne i zahtevne funkcije.

Burbah: Vojvođanska železnica upropaštena

Vojvodina se možda i neće usrećiti ukoliko istraje u borbi da dobije nadležnost nad železnicom, imajući u vidu da su "Železnice Vojvodine" potpuno uništene, tvrdi poslednji direktor "Železnica Vojvodine" Gerhard Burbah.

Dug za gas 300 miliona dinara

Novosađani za gas duguju više od 300 miliona dinara, a u preduzeću "Novi Sad - Gas" ističu da bi taj dug mogao da bude još veći, zbog najavljenog poskupljenja uoči nove grejne sezone.

Egereši osudio incident u Temerinu

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio incident koji se prošlog vikenda dogodio u Temerinu u kojem je pretečuna grupa mladića srpske nacionalnosti i pozvao nadležne policijske i sudske organe da istraže sve detalje ovog slučaja.

U SNP-u čekaju socijalni program

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) Aleksandar Milosavljević smatra da je u toj ustanovi neophodno sprovesti socijalni program, ali da se još čeka konačna verzija ponude zaposlenima.